/ БГНЕС
Пиян младеж предизвика тежка катастрофа и избяга от местопроизшествието. Инцидентът е станал в неделя около 09:40 часа на пътя от Варна за курорта „Св. Св. Константин и Елена”. 

Поради неспазване на достатъчна дистанция 21-годишният водач застигнал и блъснал със своя „Мерцедес” движещото се пред него „Рено”. От удара френското возило  излязло от пътя и се забило в дърво, а 76-годишният му шофьор е пострадал. Той е настанен в болница с фрактура, като за живота му няма опасност. 

Виновникът за катастрофата се опитал да се укрие, но е бил задържан от полицията. Той е криминално проявен, а проверката с дрегер му отчела  1,34 промила алкохол. По случая е образувано досъдебно производство.

Още двама души са ранени при пътни инциденти през уикенда. 20-годишно момиче също е настанено в болница с травми, след като колата, в която е пътувало, минала на червен светофар и последвал сблъсък с друг автомобил на кръстовището на варненските булеварди „Владислав Варненчик» и «Република». 

Внезапно излязло на пътното платно между паркирани автомобили дете е било блъснато на ул. „Св. Св. Кирил и Методий” в Девня. Момиченцето е получило контузия на главата.