/ netinfo
Идентифицирано е тялото на 57-годишния проф. Веселин Пейчев, който изчезна преди 20 дни и беше намерен мъртъв вчера следобед. Бившият шеф на Института по океанология е намерен обесен в изоставена ведомствена сграда в центъра на  Варна, която в момента е неизползваема. Разследващите не са открили следи от насилие.

Откриха тялото на мъж, подозират, че е издирваният океанолог проф. Веселин Пейчев (ВИДЕО)

Сигнал за открития труп е подаден вчера малко след 14:00 часа. На тялото са се натъкнали служители на ведомството, които са освобождавали сградата и са изнасяли багаж от нея, съобщи за Дарик говорителят на варненската полиция Ивана Милева. 

Сградата на ул."Граф Игнатиев" 29, където се помещаваше Патентното ведомство
Сградата на ул."Граф Игнатиев" 29, където се помещаваше Патентното ведомство Дарик Варна


Входната врата е запечатана, а на лепенките има надпис "Да не се разпечатва без разрешение. Р. п. М. Христов" с дата 29 март Дарик Варна

Изчезналият във Варна професор вече се издирва от „Интерпол”

Проф. Пейчев бе видян за последно на 10 март около 19.00 ч.

Той се прибирал със свои колеги от института с автобус. Слязъл на спирката на Икономическия университет и споделил, че ще ходи на гости на дъщеря си в квартал "Виница". От тогава следите му се бяха изгубили.

Изчезна бившият шеф на Института по океанология

Преди седмица Интерпол се включи в издирването му. Негова снимка с кратко описание бе публикувана на сайта на международната полицейска организация.