Мач без значение, но с много хубави моменти. Така може да се обобщи битката между коронования шампион Лудогорец и отдавна заковалият се на последното място в челната шестица Черно море в Каварна. 

И двата тима бяха с експериментални състави, като определено разградчани бяха в много по-странен състав. Наставникът Георги Дерменджиев беше заложил почти изцяло на млади момчета, като единствен Игор Пластун беше на линия от чужденците. 

И тези млади момчета успяха да изковат победата с 3:1 на гости на съперника си, който също имаше доста младоци в състава, но имаше и опитни играчи, като Георги Илиев и Марек Кузма, които трябваше да дадат разликата. 

Този мач започна страхотно за домакините. Още в първата минута Георги Илиев качи топката на главата на младия Мартин Минчев, но неговият изстрел срещна напречната греда. Малко по-късно варненци поведоха в резултата. 

В 4-та минута Илиев отново се прояви в ролята си на перфектен асистент и намери във вратарското поле Марек Кузма. Словакът не стреля особено силно, но достатъчно точно, за да преодолее Даниел Наумов за 1:0. 

В тези минути играта на домакините се получаваше, те бяха по-активните и имаха по-хубавите положения. В 12-та минута друг младок можеше да се разпише - Валентин Йосков, но изстрелът му мина встрани от вратата. 

И когато изглеждаше, че всеки момент Черно море ще удвои преднината си, инкасира гол. В 16-та минута Славчо Шоколаров, един от малкото опитни играчи в състава на "орлите", центрира от корнер и качи топката на главата на Игор Пластун, който надскочи Стефан Станчев и прониза мрежата за 1:1. 

Постепенно шампионите вдигнаха оборотите, като Цветелин Чунчуков направи пропуск в средата на първата част. Но пълният обрат скоро стана факт. И пак след статично положение. В 32-та минута точен беше младият Кристиян Григоров. 

Той засече с глава поредното страхотно центриране на Шоколаров от статично положение, този път от пряк свободен удар, и този път Емил Михайлов нямаше какво да направи - 2:1 за гостите. 

Георги Иванов: Сезонът за Черно море не е провал

"Моряците" опитаха да реагират, но ударите на Валентин Йосков и Георги Илиев не успяха да се разпишат с ударите си от дистанция. Всичко вървеше към край на полувремето с минимална преднина за Лудогорец, но точно преди почивката шампионите нанесоха още един удар. 

В продължението на полувремето младият Кристиян Димитров получи страхотен пас през целия терен и напредна до наказателното поле. Там беше излязъл Емил Михайлов да го пресреща, но беше прехвърлен със страхотно изпълнение - 3:1 за Лудогорец. 

В началото на втората част играта беше позиционна и нямаше особено атрактивни моменти пред двете врати. Домакините се опитваха да стигнат до попадение, но им липсваше креативност в предни позиции. Младите лудогорци пък умело контролираха развитието на събитията на терена. 

"Моряците" разчитаха най-вече на статичните положения, изпълнявани от капитана им Георги Илиев. Но с течение на мача 35-годишният ветеран се поумори и вече акуратността му не беше толкова голяма, както през първата част. 

Няколко негови подавания от корнер и пряк свободен удар вещаеха опасност, но в крайна сметка или защитата на Лудогорец се справяше и чистеше, или нападателите на Черно море бяха твърде разсеяни, за да намерят пътя към мрежата. 

Всичко опасно от страна на варненци идваше именно от Илиев, но дори и опитният играч не успяваше да се справи подобаващо и постепенно изгуби остротата си в заключителните моменти на сблъсъка, въпреки че се опитваше и да стреля от доста положения. 

Младите момчета от Лудогорец можеха дори да разгромят съперника си. В 85-та минута Денислав Александров се измънка зад защитата и се озова сам срещу вратаря. Той стреля под плонжа му, но притичалият Ондрей Сукуп изчисти в тъч. 

В крайна сметка повече попадения в този мач не паднаха. Така бебетата на Дерменджиев се поздравиха с трите точки и вече имат 83 в актива си, на цели 16 пред втория ЦСКА. Черно море твърдо остава шести с 46 точки и доиграва сезона. 

Ето и стартовите състави на двата отбора: 

Черно море: Емил Михайлов, Стефан Станчев, Мартин Костадинов, Ондрей Сукуп, Мартин Минчев, Даниел Георгиев, Георги Илиев, Емил Янчев, Николай Минков, Валентин Йосков, Марек Кузма;

Резерви: Иван Дюлгеров, Пламен Николов, Филип Хлупик, Илиан Илиев-младши, Тодор Паланков, Хосе Лопес-Пируло, Иван Коконов;

Лудогорец: Даниел Наумов, Игор Пластун, Преслав Петров, Кристиан Китов, Светослав Ковачев, Славчо Шоколаров, Кристиян Димитров, Олег Димитров, Александър Василев, Кристиян Григоров, Цветелин Чунчуков;

Резерви: Васил Симеонов, Ивайло Климентов, Петър Петров, Денислав Александров, Атанас Карачоров, Сердар Юсуфов, Томас Цвятков.