/ ThinkStock/Getty Images
И двамата задържани са от Вълчи дол
Задържаха двама мъже за жестокото убийство в село Войводино, съобщават от Окръжна прокуратура Варна.

Те са в ареста за 72 часа, обвинени за грабеж, придружен с убийство. Грозят ги 15-20 години лишаване от свобода или доживотен затвор.

Жестоко убийство във варненско село

Престъплението било извършено на 16 срещу 17 ноември 2017 г. в дома на самотно живеещият 59-годишен мъж във варненското село Войводино. Сигнал бил подаден преди обяд на 17 ноември 2017 г. от негова съседка. Тя забелязала отворен прозорец на къщата на мъжа. Повикала го и след като той не се обадил, се притеснила и уведомила кмета на селото и полицията. 

Полицаите, дошли на място, извършили оглед. Безжизненото тяло на мъжа било намерено в дома му с наранявания от тъп предмет по тялото, главата и ръцете.

Впоследствие станало ясно, че престъпниците са проникнали в дома на 59-годишния мъж с намерението да извършат грабеж. Но са били усетени от собственика на имота, който се опитал да им окаже съпротива. С това се обясняват и нараняванията по ръцете на жертвата.

Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искане във Варненския окръжен съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение спрямо извършителите.