училище
училище / netinfo
Намериха ножче ножче в двора на училището в село Калояновец. То било открито след претърсване от униформени, инициирано по свидетелски показания на дете. Предполага се, че ножът е изхвърлен от учителката Весела Тодорова през прозореца.

По-рано днес стана ясно, че след конфликт между второкласник и възпитателка възникнало напрежение. Роднини на момчето дошли да се саморазправят с учителката, след което тя подала оставка. В жалбата до полицията бащата на 8-годишния Андрей съобщава, че възпитателката е държала нож при острия им словесен спор. Твърдението му обаче беше категорично отречено от Тодорова.

Възпитател напусна селско училище заради конфликт с второкласник

По случая веднага е образувано досъдебно производство по чл.131, ал.2 от Наказателния кодекс за нанасяне на лека телесна повреда на длъжностно лице. Разпитани са свидетели и лицата, участвали в инцидента. Предстои назначаване на експертизи.

Случаят се проверява и от Районното управление на образованието в Стара Загора. Уведомена е и Районна прокуратура.

На 19 септември възникна инцидент в ОУ „Паисий Хилендарски“ в село Калояновец между възпитателката Весела Тодорова и второкласник. Учителката твърди, че била обиждана и унижавана от роднини на детето, тъй като не му позволила да пие вода. Бащата я заплашвал, а веднага след случката тя подала молба за освобождаване, която била приета от директора на училището.