Августиада
Августиада / организатори
Старозагорският Фестивал на виното и културното наследство „Августиада 2017” беше представен на Международното туристическо изложение Ваканция и Спа Експо, в София.

В присъствието на първата „Царица Августиада 2016” Антония Дойчева и нейната подгласничка Радка Антонова, за уникалното изложение разказа Галина Нифору председател на Националното сдружение на износителите на вино и съорганизатор на Фестивала. В презентацията се включиха и Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлена палата Стара Загора - другия съорганизатор на „Августиада”, както и  Живко Симитев от Регионалния исторически музей, където се провежда фестивала.

Посетителите можеха да опитат от виното спечелило първа награда на „Августиада 2016” – „Сейнт Розе”, в комбинация с  хляб от лимец и мус от сирена, приготвени от шеф готвачите на старозагорските ресторанти Форум, „Уникато” и „Парк хотел Стара Загора“, които участваха на старозагорския щанд.

Беше представен и филм за „Авустиада”. На всички щандове на участниците в изложението бяха предоставени новите брошури за  „Августиада 2017”. Фестивалът ще се проведе от 13 до 15 октомври тази година.
Представянето бе на щанда на Община Стара Загора, един от най-оригиналните на изложението.

„Надявам се, представянето на „Августиада” на най-големия туристически форум в България тук да помогне за още по-голяма посещаемост на Фестивала тази година”, коментира Олег Стоилов.