/ netinfo
Жена пострада на столична спирка от предмет, паднал от строеж
95256
Жена пострада на столична спирка от предмет, паднал от строеж
  • Жена пострада на столична спирка от предмет, паднал от строеж
Метално парче от строеж удари жена на бул. "Цариградско шосе" в София. Пострадалата е на 31 години и е приета в болница с рана на главата.
 
Жената е била заедно със своя приятел, който разказа, че служител на строителната фирма е дошъл до мястото на инцидента, прибрал е металното парче и си тръгнал.
 
Жената чакала служебен транспорт на тротоара до строежа, от който паднал голям метален болт върху главата й. Пострадалата е била заедно със своя приятел Александър Кутов, който коментира, че парчето е паднало от над 15 м височина.
 
"Извикахме техническия ръководител на обекта. Той дойде и първата реакция беше да се наведе, взе крепежа, изхвърли го зад оградата и избяга", обясни свидетелят.
 
Яна Бодурова от "Главболгарстрой" коментира, че обектът е обезопасен и вероятно причината за инцидента е човешка грешка.
 
"Явно взетите мерки не са били достатъчно. Предполагам, че става въпрос за човешка грешка и небрежност, но преди да приключи проверката не мога да коментирам. Това, което ми казаха колегите, е, че когато видял падналия болт, той е бил на пътното платно, хвърлил го е зад оградата не да го скрие, а да не пречи на пътното платно", заяви пред Дарик Бодурова.
 
Пострадалата жена е настанена в болница "Света Анна" с повърхностна рана и силно главоболие. Тя ще остане за наблюдение поне три дни. От "Главболгарстрой" заявиха, че поемат вината за инцидента.