В Окръжния съд днес се гледат две дела по обвинения за престъпления срещу данъчната система
В Окръжния съд днес се гледат две дела по обвинения за престъпления срещу данъчната система / DarikNews.bg, архив
Увеличават се делата за наркотици в Окръжна прокуратура Ямбол. Те са повече от 2015 година с 50. Нараснали са и внесените прокурорски актове по тези престъпления с 9, а осъдителните присъди с 15, съобщи на общото годишно събрание прокурор Дойчин  Дойчев,

Административен ръководител на Окръжна прокуратура. 99,14 % са осъдителните и санкционни решения след внесени в съда актове на прокурори от Окръжна прокуратура – Ямбол и Районните прокуратури в Тополовград, Ямбол и Елхово. През изминалата година от прокурорите в съда са внесени общо 700 акта.  Наблюдава се намаление на битовата престъпност на територията на Окръжния район.

Грабежите са спаднали с 40 % в сравнение с тези през 2015 г. Намалели са и кражбите с 6,34 % и измамите с 15,38 %. Прокурор Дойчев обърна внимание и върху срочността на решаване на преписки и дела от прокурор в срок, която е над 99 %. Той постави акцент върху ръста на решените производства от прокурор -  с общо 159. Отчетен бе и ръст на бързите производства с 58 повече от тези през 2015 г. Отчетен бе спад при оправдателните присъди, които през 2016 г. са били 14 - с 8 по-малко от тези през 2015 г. 

По административно – съдебния надзор на прокуратурата в съда са внесени 15 протеста и 26 предложения от прокурори при Окръжна прокуратура – Ямбол и всички те са одобрени.