Арлекин
Арлекин / община Нова Загора
Шестото издание на Ученически фестивал „Арлекин 2017” бе открито официално от заместник-кмета на община Нова Загора Светла Стоянова. „Уважаеми съграждани, мили деца,  радвам се че за поредна година можем да Ви осигурим няколко неповторими дни с магията на театъра и Вашите приятели от различни краища на страната ни. Нека наградим с аплодисменти, тези, които ще излязат на нашата сцена, защото те го правят за Вас, за всички докоснали се до пречистващата сила на театралното изкуство.  За да Ви накарат да се усмихнете, да Ви стане пъстро и весело, топло и уютно, красиво и нежно, когато завесата се вдигне и открехнете  сърцата си. Пожелавам на всички безкрайни вълнуващи и щастливи моменти.” каза Стоянова.  

Тази година на новозагорска сцена ще се представят в три последователни дни млади дарования от: Правец, Пловдив, Кърджали, Несебър, София, Нова Загора, Твърдица, Съединение, с. Росен, община Созопол, Стара Загора, Харманли, Котел, Монтана, с. Скутаре, обл. Пловдив, Карнобат, с.Глушник,

Спектаклите са истински празници на духа за новозагорци. Доказателство за това бяха препълнената зала и възторжената и вдъхновена публика. През първия ден зрителите имаха удоволствието да видят„Малкия принц” от Антоан дьо Сент Екзюпери и да си припомнят малките неща, които ни правят истински щастливи. „Криворазбраната цивилизация”, в която Бай Коста, заможен търговец от края на миналия век, не можеше да се справи с лекомислената си жена и суетната си щерка, вперили очи в Европа и в цивилизацията, Забавляваха се със скечовете на известни комици в пиесата „Здравно образУвание” . Бяха свидетели на комични ситуации, гротеска, налудничавост и истина, балкански нрави, измами и откровения в блестящата комедия на Бранислав Нушич „Доктор” и спектакъла „Буре барут” от Деян Дуковски.

Арлекин
община Нова Загора


В края на вечерта по традиция своята премиера за годината поднесоха децата от театрално ателие „Мигчета” при СУ „Христо Ботев” Нова Загора. Те представиха постановката „Принцесата и граховото зърно” от Мария Донева с режисьор, сценограф Станиела Хаджиева. Заедно с принца присъстващите подириха любовта, за да я открият на място, където най-малко очакват.

Арлекин
о



За пореден път младите таланти показаха класа и увереност. Те накараха всички да полетят на крилете на своите най-съкровени мечти и спечелиха овациите на възторжените зрители.