Победа
Победа / община Тунджа
 
Празничен концерт под надслов „Силата в това да бъдем заедно“  се състоя в село Победа. В него се включиха със самодейни изпълнения потребителите и екипите, управляващи социалните услуги. Кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев поздрави гостите и участниците като отбеляза, че успешно реализираната социална политика на общината е предпоставка за  осигуряване на равни възможности пред всички хора. Отчитането на индивидуалните потребности на всеки един потребител налага създаването на широка мрежа от социални услуги, като дневни центрове, домове за възрастни и центрове за социална рехабилитация и интеграция, както и мобилни услуги - домашен патронаж, лични асистенти и други форми на подкрепа, които осигуряват възможности пред по-уязвимите хора за достоен живот и независимост и изграждат доверие между тях и местната власт.

Празничното събитие стартира с емоционалното изпълнение на деца от група „Здравец“ - с. Победа, които представиха песни, танци и стихотворения, след което продължи със самодейни изпълнения на потребителите и част от екипите на всички социални услуги.

Победа
община Тунджа



Първи, с хумористична поезия се представиха участниците от „Център за социална рехабилитация и интеграция“, с. Калчево.
С хармоника и песни, приятелят на „Дневен център за възрастни хора с увреждане – Свети Франциск“, с. Веселиново - Милен Гешев показа, че физическите увреждания са безсилни пред таланта на човека.

Не по-малко талантливи бяха и представителите на Дом за стари хора в с. Болярско, които разсмяха публиката със своята оригинална хумористична пиеса.