Освободиха зам.кметът Иван Славов
Освободиха зам.кметът Иван Славов / Дарик Сливен, Архив
Резултатът на ПП АБВ е далеч от целта, която си поставила партията. Това заяви водачът на листата в Сливен Иван Славов.” Очакванията ни произтичаха от реалистичните и национално значими тези, зад които стояхме, бяха високи и защото ги разглеждахме като отговорност пред държавата и народа й. Не се въздържахме да назоваваме ясно проблемите и причините за изоставането ни от другите европейски държави, а наред с това имахме решимостта в условия на национално съгласие да възстановим социална България чрез преустроена икономика-като функция на просветно и духовно възраждане”, коментира още Славов. Сливеската структура на партията не приема с безразличие атестата от 26-ти март.

„АБВ застава пред сложни въпроси. Но, пред такива е и "левицата"... Нищо, че достойни за Сливен представители в 44-то Народно събрание са господата Таско Ерменков и Кольо Милев. Пикът в енергията от президентските избори събра "ведно" левите гласове с надеждата, че това гарантира ново управление. Уви-резултатът "дава кислород" на ръководството на социалистическата партия, но нищо на избирателите, които "инвестираха вярата си" в нова национална политика... И тъй не ще се убедим в "идния парламент" какъв е потенциалът за такава на "единствената възможна алтернатива" на управлението и приоритетите му, които ГЕРБ следва вече 8 години”, каза още Иван Славов.

Той допълни, че сутринта на 27 март е казал на младите създатели на партията в Сливен "Вие ще отговорите как продължава АБВ след неуспеха от вчера?". Който не може да губи, той няма как и да спечели !Продължаваме борбата, защото диалогът ни с хората само е започнал, те трябва да ни разберат, защото АБВ е истинска и отговорна в посланията си!".