Призови места за Шуменския университет от Националния университетски шампионат по аеробика
Призови места за Шуменския университет от Националния университетски шампионат по аеробика / Шуменски университет
Студенти от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски” се завърнаха с призови места от Националния университетски шампионат по аеробика. Състезанието се проведе в Пловдив и бе организирано от Асоциацията за университетски спорт „Академик”.

В отборното класиране мъжете извоюваха първото място, а жените – третото. В индивидуалното класиране в оспорвана битка и силна конкуренция мъжете заеха 2, 3 и 4 място, а жените – 5, 9 и 21 място.

Представителите на Шуменския университет са Галина Маринова, II курс, специалност „Българска филология”, Памела Бонева, I курс, специалност „Английска филология”, Ивелина Тошкова, I курс, специалност „Педагогика на обучението по физическо възпитание”, Снежана Кирилова, I курс, специалност „Педагогика на обучението по физическо възпитание”, Мария Илиева,II курс, специалност „Педагогика на обучението по физическо възпитание”, Мариела Красимирова,  IIкурс, специалност „Педагогика на обучението по физическо възпитание”, Георги Величков, II курс, специалност „Педогогика на обучението по физическо възпитание”, Петър Гочев,  II курс, специалност „Педагогика на обучението по физическо възпитание”, и Димитър Димитров, магистърска програма „Физическо възпитание и спорт в училище”.

Ръководител на отборите е гл. ас. д-р Теодора Игнатова от катедра „Теория и методика на физическото възпитание и спорт”.