Дарик
Дарик / Деян Герговски
Районният съд в Нови пазар призна за виновна жена, успяла 31 пъти да вземе пари от мъж, баламосвайки го, че иска да иде при него.  

Тя поддържала заблуждение у турски гражданин по телефона и с SMS, както и в чатове, че иска да се срещнат в чужбина. 

Жената лъгала както за името и местоположението си, така и за всичко друго - като семейно и социално положение. 

Пред кандидат жениха се жалвала, че живее на квартира под наем и не може да го плаща, тъй като не е оставили пари за храна, че трябвало да плаща наема предварително, че не е омъжена, няма деца, че майка й е починала, а баща й я изоставил отдавна, че желае да пътува и лично да се запознае с него.

За да успее да измъкне допълнително евро тя дори казала, че има финансови задължения – глоби, които трябва да заплати на Държавата, че няма средства  за изготвяне на задграничен паспорт, че пътува с автобус за и има проблем на границата  със зелената си карта и й трябва налична парична сума.

Дори се оплакала, че майка й имала данъчни задължения, които трябва да бъдат погасени, за да продължи пътуването си.

След всички увещания тя успяла да му измъкне 16 880 евро, равняващи се на 33 014 лева.

Районният съд признава за виновна жената и я  осъжда на лишаване от свобода от една година и шест месеца. Изтърпяването на така наложеното наказание с изпитателен срок от  3 години.

Подсъдимата трябва да заплати 907 лева по сметка на ОД на МВР, както и направените в съдебна фаза разноски в размер на 1823 лева по сметка на Районен съд Нови пазар.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Шуменския окръжен съд.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.