Мъж на 45 години и две жени – на 31 и 41 години, са загинали в тежка катастрофа на пътя Шумен-Силистра. Други четирима души са ранени.
 
Инцидентът е станал около 15:15 часа в района на село Венец, между селата Страхилица и Дренци.
 

Сблъскали са се лек автомобил "Пежо" с шуменска регистрация и "Опел" с благоевградски номера. По първоначална информация немското возило е навлязло в насрещното движение и така се е стигнало до удара.

тежка катастрофа
Деян Герговски

В МБАЛ- Шумен са откарани водачът на "Пежо"-то - 50-годишен мъж, 46-годишната му съпруга, 43-годишна жена, която е сестра на водача, и 14-годишният й син. Мъжът и двете жени са в тежко състояние, настанени са за лечение в болничното заведение с различни наранявания, предстоят им операции.

Момчето е с временна загуба на съзнание и без опасност за живота.

В "Опел"-а, който се е движил в посока към Шумен, са пътували трима души- 45-годишният водач и две жени на 31 и 41 години. Загинали са на място.

Огледът на произшествието продължава и към момента. На място са дежурен прокурор от ОП- Шумен, който ръководи огледа, директорът на ОДМВР – Шумен ст. комисар Ялчън Расим и съдебен лекар. Образувано е досъдебно производство.

Деян Герговски

Въведена е временна организация на движението. Пътуващите в посока от Шумен към Силистра да ползват обходен маршрут село Хитрино – село Капитан Петко – село Венец, а пътуващите в посока Шумен да преминават през селата Черноглавци, Габрица и Близнаци. Водачите на МПС да ги управляват с повишено внимание и да спазват указанията на полицейските служители.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.