Дрегер, архив
Дрегер, архив / dariknews.bg
Дрегерът отчел 3 промила
Акт по Закона за движение на пътищата отнесе пиян пешеходец, който пресякъл неправилно и бил блъснат от кола.  

От полицията съобщават, че сигнал за инцидента е получен вчера около 18:55 часа. Съобщено било, че е блъснат пешеходец на ул. "Марица" в Шумен. На място веднага са насочени екипи на Спешна помощ и пътна полиция.

Изяснено било, че водач на лек автомобил  "Опел Астра” с шуменска регистрация се движила по улица “Марица” в посока към ул.”Климент Охридски”. От разделителното островче на пътното платно внезапно излязъл мъж и бил ударен от автомобила. Откаран е в МБАЛ- Шумен, където е прегледан, не са установени наранявания и е освободен.

55-годишният пешеходец Р.М. е тестван за алкохол. Дрегерът отчел 3, 01 промила в издишания въздух. Съставен му е акт по Закона за движение по пътищата за внезапно навлизане върху пътно платно в зона на кръстовище и на необозначено за пресичане място. Акт е съставен и на жената, която била зад волана на Опела- А.Д. /40г./ от Шумен за това, че не  е била внимателна и предпазлива към останалите участници в движението. Тествана е за алкохол, пробата й е отрицателна.