Крум Зарков
Крум Зарков / netinfo
Крум Зарков
93130
Крум Зарков
  • Крум Зарков
Въпреки по-слабия резултат БСП Русе ще има трима депутати в следващия парламент. Толкова, колкото и победителите от ГЕРБ. Сметките от преразпределението на мандатите показва на 99,9 %, че в Народното събрание място ще намерят водачът Крум Зарков, Георги Стоилов и Пенчо Милков. Това обяви на пресконференция днес Крум Зарков, който е член на Изпълнителното бюро на столетницата, както и международен секретар.
 
С известна гордост трябва да подчертая, че това е най-добрия резултат на БСП от 2005 г. насам. 28 637 човека са избрали бюлетината на БСП. През 2014 г., на последните парламентарни избори те са по-малко от 14 000. Не само, че потвърждаваме резултата си от първия тур на президентските избори, но и ги увеличаваме с 3000. Резултатът от това нещо сме ние тримата. Аз и Пенчо Милков сме юристи, а Георги Стоилов е инженер“. Така водачът на русенската листа от изминалите парламентарни избори Крум Зарков представи новоизбраните депутати на БСП от Русе.

Това е може би и най-младата група парламентаристи със средна възраст 35 години. Пенчо Милков е роден през 1978 г, Георги Стоилов е 1981 набор, а Крум Зарков е 1982 г. Стоилов и Милков ще бъдат депутати благодарение на преференциите. Стоилов бе десети така номерът му съвпадна с номера на БСП в интегралната бюлетина и сработи феноменът 10х10. Той събра над 2400 преференции. За Пенчо Милков, който бе трети  дадоха гласа си малко над 2 200 русенци. Така двамата успяха да изместят Добрин Данев, който бе два мандата депутат и председател на предизборния щаб.
Амбицията на тримата нови депутати е да издигнат проблемите на Русе в национален мащаб и доколкото е възможно да ги решават заедно с колегите им от другите парламентарни групи.

„Първото, което ще направим още в понеделник, е да отворим офис, представителство на депутатите-социалисти в града, чрез който гражданите да могат да ни сезират за техните проблеми. Ще обиколим населените места още веднъж. Моят личен приоритет ще бъде за защита и развитие на индустрията в града, но и за намирането на работна ръка. Апелираме към областния управител да събере всички новоизбрани депутати, заедно със синдикатите и изпълнителния директор на корабостроителницата да седнем и да намерим решение, с което новото правителство да се заеме. Трябва всички парламентарно представени партии в Русе да дадем ясен знак, че няма да позволим корабостроителницата да бъде затворена“ , категоричен бе Зарков

От своя страна Пенчо Милков заяви, че от работата си като общински съветник добре познава проблемите на областта и ще работи за подобряване на екологичния климат в града, решаването на проблема с канализцията в Средна кула и Долапите. Георги Стоилов бе категоричен, че пътя Русе-Велико Търново и отпушването на движението по Дунав мост си остават основен приоритет за тримата на родни представители от БСП.  За решаването на всички тези проблеми ще се искат конкретни срокове и с активни действия ще способстват те да се случват, заявиха тримата депутати.