Такса смет и декларация срещу център за бежанци в Разград на последната сесия на Общинския съвет за 2016 г.
Такса смет и декларация срещу център за бежанци в Разград на последната сесия на Общинския съвет за 2016 г. / netinfo
16 докладни записки са включени в дневния ред на Общински съвет-Разград за сесията му утре, 28 февруари. За четвърти пореден път точка първа е предложението на Иво Димитров местният парламент да приеме декларация срещу намеренията за изграждане на бежански центрове от отворен и/или затворен тип. Текстът вече три пъти не беше приеман от общинските съветници.
В дневния ред е включено още проекторешение за прекратяване на концесионния договор за язовир „Островче“, това става по искане на концесионера с аргумент „невъзможност за почистване дъното на язовира, което е едно от мероприятията, елемент на задължителната инвестиционна програма“.
На съветниците предстои още да приемат Годишна програма за развитие на читалищната дейност в общината, както и да променят списъка за предназначението, броя, вида и местонахождението на общинските жилища за 2017 г., както и да вземат решение за удостояване с наградата „Почетен знак за принос към развитието на социалните услуги в община Разград“ на сдружение „Одисея“ с председател Силвия Вълева.
Сесията започва в 13,30 ч. утре, 28 февруари, в залата на 11 етаж на община Разград.