Двама са в болница след катастрофата на пътя Русе – Варна, загинал е шефът на „Паркстрой“ Звездомир Илиев
Двама са в болница след катастрофата на пътя Русе – Варна, загинал е шефът на „Паркстрой“ Звездомир Илиев / Дарик-Шумен
46-годишен мъж е загинал, двама човека са в болница след катастрофата в местността „Кочеджика“ – съобщават от ОДМВР-Разград за пътния инцидент, за който по-рано Дарик-Разград ви информира.
Сигнал за него е получен малко преди 13 часа в дежурната част на областната дирекция в Шумен, като преди това за произшествието било съобщено и в полицейското управление в Лозница. Към мястото на инцидента са насочени екипи на Пътна полиция към ОДМВР- Разград, екипи на РСПБЗН-Разград и два екипа на ЦСМП- Разград. След като станало ясно, че произшествието е на територията на ОДМВР-Шумен са изпратени екипи от шуменската дирекция. Изяснено било, че на главен път Русе - Варна, малко преди границата с област Разград водач на лек автомобил „Пежо” с разградска регистрация, който се движил в посока към Разград предприел маневра изпреварване. Пред него се движил тежкотоварен автомобил-цистерна с бургаска регистрация. При изпреварването водачът на пежото се ударил челно в микробус с шуменска регистрация, който в същото време изпреварвал товарен автомобил. Следствие на тежкия удар на място е загинал 46-годишният мъж, който бил зад волана на пежото. В автомобила е пътувала и 34-годишна жена. Спасителни екипи са оказали съдействие и са я извадили от автомобила. Откарана е в МБАЛ-Разград с екип на Спешна помощ, в тежко състояние  В разградската болница е откаран и 25-годишният водач на микробуса, неговият живот е извън опасност.
Водачите на цистерната и товарния автомобил са правоспособни. Тествани са за алкохол, наличие не е установено. Работата по изясняване на причините довели до инцидента продължават. На място се извършва оглед. Движението  по главен път Русе - Варна е пренасочено през гр. Лозница. Пътят ще бъде отворен след като участъкът бъде напълно обезопасен за преминаващите моторни превозни средства. 
Загиналият при тежката катастрофа е директорът на Общинско предприятие „Паркстрой“ Звездомир Илиев, а пострадалата е служителката в същата фирма и общинска съветничка от БСП Петя Петкова, двамата са пътували със служебен автомобил.