Столивуд
Столивуд / Dariknews.bg
роми столивуд
93097
роми столивуд
  • роми столивуд
Откакто закипя културен живот в най-големия ромски квартал на Балканите, пловдивското Столипиново беше преименувано на Столивуд. Нещо средно между Столица на културата и Холивуд. Днес там цял ден се разиграва новата политическа постановка, в която участват всички жители на квартала. Отидохме на място, за да видим как се справят „актьорите“.

Междинни резултати от вота - само в социалните мрежи

Действащите лица на сцената са по-малко от очакваното, установи проверка на ДАРИК. Много от жителите на Столивуд все още не са решили дали ще гласуват и за кого. Някои категорично заявиха, че няма да отидат до урните, защото няма смисъл. Други отдават всичко на това дали ще имат настроение. То това всъщност е театърът – на сцената трябва да живееш „тук“ и „сега“.

Избирателната активност ще надхвърли тази на президентския вот, прогнозира ЦИК

Други обаче не си поплюват и са абсолютно наясно за кого ще дадат гласа си. Най-често срещаните отговори са за (неканен) ГОСТ или за (помагащия) ШЕРП. Пред кварталната бръснарница са излезли двама стилисти да изпушат по цигара. Дори отговориха на въпроса „Ще гласувате ли и защо?“

Значително повече мъже напират за парламента

Един от ромите в квартала дори издаде кой е режисьора на изборният спектакъл, какъв е размерът на актьорските възнаграждения и кой номер да зачеркнат в бюлетината. В Столивуд трябва да бъдеш много внимателен. Ако нарушиш личното пространство на дамското общество, може и да си изядеш боя. От самите дами.

Някои жители на най-големия ромски квартал на Балканите са убедени, че трябва да се гласува, но защо ли го правят, след като са категорични, че нищо няма да се промени, и аз самият не разбрах.

Чуйте целия репортаж в прикаченото аудио.