Ученици организират модно представление ”От хановете и царете, воеводите и до днес”
Ученици организират модно представление ”От хановете и царете, воеводите и до днес” / netinfo
Екипите на ОУ „Пенчо Славейков“ и Професионална гимназия по кожени изделия и текстил „Д-р Иван Богоров“ в Пловдив, канят пловдивчани на модно представление в центъра на града на 01 юни 2017 г., четвъртък, от 15:00 ч. на стълбите на Каменица. 

Организаторите споделят, че целта на събитието е да оцветят деня с всяка стъпка. Представяните съчетанията пасват на всеки стил, а идеите носят пролетно настроение и самочувствие. Модните хрумвания са заредени с много комфорт и изискан шик.

Пътят на модата е дълъг и сложен, определено е предизвикателство за хора със свободен дух и собствен стил, добавят още те. И уточняват, че ще представят на пловдивчани своята колекция: ”От хановете и царете, воеводите и до днес”.

За тях комфортът е най-важен съчетан с последните модни тенденции, бохо-стилът е лек и небрежен. Тоалетите са изработени от тюл, дантела и органза, съчетани с кадифе и кожа, след което са добавени и аксесоари от кожа. Готови са с комфорта и най-новите тенденции на клубната мода.

Тоалетите, които ще бъдат представени, са изработени от учениците в часовете по учебна и производствена практика в ОУ „Пенчо Славейков“ и Професионална гимназия по кожени изделия и текстил „Д-р Иван Богоров“, Пловдив. 

Прическите, които подчертават красотата на момичетата и момчетата, както и стилът на моделите са творческо хрумване на учениците от СИП-„Фризьорство”, а за перфектния грим, така деликатен и точен, ще се погрижат учениците от гимназията, участващи в клуб „История на грима“ по проект „Твоят час“. 

През следващата учебна година учениците в Професионална гимназия по кожени изделия и текстил „Д-р Иван Богоров“ гр. Пловдив ще се обучават и по специалността фризьор.