полиция
полиция / Dariknews.bg, архив
Автори на три взломни кражби от автомобили са разкрити от служителите на реда в Пловдив. На 23 март сутринта криминалисти от Второ РУ започнали работа по сигнал за разбита “Дачия” на бул. “Марица”, от която липсвал таблет. При проведеното съвместно разследване с колегите им от Трето РУ било установено, че посегателството е дело на 14-годишен познайник на полицията. Междувременно били събрани доказателства, че на 23 и 26 март, в съучастие с други две момчета на същата възраст и 17-годишен криминално проявен, тийнейджърът откраднал пари, документи и различни инструменти от автомобили от марката “Пежо” – таксиметров и товарен, паркирани на бул. “България” и ул. “Факел”. Материалите по случаите са докладвани в Районна прокуратура – Пловдив. 

26-годишен мъж пък е заподозрян за домова кражба в Пловдив. По предварителни данни, в понеделник по обяд той разбил входната врата на апартамент на бул. “Шести септември” и задигнал телевизор и игрова конзола с три диска, всичко на обща стойност над 1000 лева. Извършителят, който е жител на село Труд, е с регистрация в полицията и осъждан. Спрямо него е взета 24-часова мярка за задържане във Второ РУ. В хода на проведеното разследване са намерени и иззети откраднатите вещи. Работата по образуваното досъдебно производство продължават служители от районното управление.

Апартамент е бил разбит и обран вчера в Пловдив. 23-годишен младеж разказал пред служители на Второ РУ, че за времето между 9:00 и 16:30 часа от жилището му на бул. “Руски” били отнети около 4000 евро и 800 долара. Адресът е посетен от дежурна оперативна група. При огледа е установено, че посегателството е извършено след взломяване на две врати. Образувано е досъдебно производство и са предприети действия по разследването.