Петър
Петър / netinfo
Общинската комисия по социално подпомагане ще отпусне помощ в максималния размер от 1000 лева на 17-годишния Петър Мавродиев от Пловдив, който се нуждае от лечение. На сесията на местния парламент бащата на момчето и негова близка разказаха пред градските старейшини за проблема и те веднага взеха решение за отпускане на сумата, което ще се гласува на следващото заседание на ОбС.  

17-годишният Петър страда от детска церебрална парализа още от раждането си.

Миналата година д-р Брюно Франиер преглежда момчето и препоръчва да се направи анализ на походката, а след това и оперативно лечение на левия крак. Лекарят е на мнение, че това ще позволи на момчето да не е в инвалидна количка, а да ходи.

През май, 2016-та, в ортопедична клиника във Виена е извършен анализ на походката и изготвен план за оперативно лечение.

Месец по-късно родителите на момчето подават във Фонда за лечение на деца заявление за финансиране на операцията в Австрия. Три месеца и половина след това получават отказ с мотив, че лечението може да се извърши в България.  

Семейството обжалва решението в Административния съд и делото все още не е приключило.

10 000 евро са необходими за лечението на 17-годишния ученик от пловдивската Търговска гимназия.

На името на Петър Мавродиев има открита банкова сметка BG86FINV91501316898223. Можете да помогнете и със SMS - DMS PETAR на телефон 17 777.

https://dmsbg.com/8383/dms-petar-mavrodiev/