Авторският танцово-музикален спектакъл NЕО DERVISH за първи път в Пловдив
Авторският танцово-музикален спектакъл NЕО DERVISH за първи път в Пловдив / netinfo
Neo Dervish е танцово-визуален спектакъл, който ще представи съвременен авторски прочит на вековния мистичен танц и философия на дервишите. Пловдивчани могат да го видят на 20-ти юни в Античния театър. Спектакълът е със специалното участие на Ziya Azazi и е игран четири пъти в театър "Иван Вазов" в столицата. След големия успех, предстои да бъде представен и в Пловдив.

Артистът от световна величина Ziya Azazi е хореограф, танцьор и дервиш. Талантливият танцьор е роден в Антакия, Турция и е представял спектаклите си пред кралските семейства на Дания, Мароко, Холандия и Тайланд. До момента е обиколил над 40 държави, над 230 града и е изнесъл над 450 представления. Още през 1999 във Виена получава признанието най-добър танцьор на годината в Австрия. Създава множество проекти с артисти от цял свят, а през 2012г. участва в откриването на Олимпийските игри в Лондон.

Целият спектакъл ще бъде съпроводен с музика на живо, в изпълнението на която ще участват комбинация от екзотични инструменти и музиканти от различни националности.

Ziya Azazi, който изучава танца от 20 години ще представи своя артистичен подход към танца и философията на дервишите.