ОбС-Сапарева баня прие бюджета на община Сапарева баня за 2017 г.
ОбС-Сапарева баня прие бюджета на община Сапарева баня за 2017 г. / Дарик радио,архив
В дневният ред на редовното заседание на ОбС Сапарева баня са включени 12 докладни записки. Местните парламентаристи ще разгледат Наредбата за организация на движението на територията на община Сапарева баня, която предвижда разширяване на „синя зона“. Ще се иска съгласието за ремонти модернизация на ДГ „Св.Анна“, заедно с филиалите в селата Ресилово и Овчарци. Ще бъде разгледана и докладна записка за отдаване под наем на помещение част от имот публична общинска собственост. Става въпрос за помещения от първи етаж на сградата на закритото училище в с. Сапарево, където ще бъдат предоставяни социални услуги.
ОбС ще трябва да разгледа и разреши отпускането на финансови средства за осигуряване на награден фонд за провеждане на открити международни турнири по шахмат под името „РИЛСКА ПРОЛЕТ“, в размер на 1000 лв.
На територията на Община Сапарева баня, в к. с. Паничище вече няколко поредни години в началото на м. май се провеждат открити международни турнири по шахмат под името „РИЛСКА ПРОЛЕТ”. Идеята е да се популяризира курортното селище и Община Сапарева баня.
Трябва да бъдат разгледана програма за развитие на туризма, доклад за 2016 година относно изпълнението на общинската дългосрочна програма за насърчаване използването на възобновяеми енергийни източници и биогорива.