община Дупница
община Дупница / Маргарита Петрова, Дарик
Община Дупница започна изпълнението на предписанията от проверката на Междуведомствената комисия, сформирана, за да направи проверка на речните корита в цялата община и да отбележи участъците, в които се налага извършването на почистване. Комисията беше сформирана със заповед на кмета на община Дупница, инж. Методи Чимев и цели да се вземат превантивни мерки предвид снеготопенето и пролетните дъждове. В комисията е имало представители на РИОСВ-Перник, Басейнова дирекция-Благоевград, служба „Пожарна безопасност“, Регионална дирекция по горите, както и еколози от общинска администрация.
Участъците, които трябва да бъдат почиствани са по течението на река Джубрена в селата Яхиново, Червен брег, Крайници, както и в началото на Дупница, където тя преминава. В момента се почиства дерето в село Палатово. От дървесна и ниско растяща растителност ще бъде почистено и дерето в района на жк. Бистрица.
Живеещи в района на Наковия мост поискаха да бъде премахнат опасен според тях клон, който се намира буквално под мостовото съоръжение.