театрален фестивал в Кюстендил
театрален фестивал в Кюстендил / netinfo
Националният фестивал на авторска драматургия и театър на английски език за учебната 2016-2017 година ще се проведе в Кюстендил. Това ще стане на 01-02.04.2017 г. в  гр. Кюстендил. Организатори на Фестивала са Министерство на образованието и науката, Регионално управление на образованието –Кюстендил и Езикова Гимназия“Д-р Петър Берон“- гр. Кюстендил. Състезанието се провежда с подкрепата и с участието на Британския съвет, България и посолството на Съединените американски щати в България.  Откриването на Националния фестивал на авторска драматургия и театър на английски език ще се състои на 31.03.2017 г .от 18.00 часа в Голяма зала на Общински драматичен театър – Кюстендил с театрален спектакъл на чужди езици с участници учениците от Езикова Гимназия“Д-р Петър Берон“- гр. Кюстендил.

Участие във фестивала на 01.04.2017 г. ще вземат 184 ученици от 21 училища от различни градове в страната, разделени в 2 възрастови групи. Участниците ще представят  свой драматургичен материал – изцяло авторски или по мотиви от класически и/или съвременни произведения в рамките на 20 минути.  Представянето на учениците от първа възрастова група/ІV клас - VІІІ неинтензивен клас/ ще се състои в Читалище „Братство“, а представянето на учениците от втора възрастова група /VІІІ - ХІІ клас /ще бъде  в Голяма зала на Общински драматичен театър – Кюстендил.
Област Кюстендил ще бъде представена от театралната трупа на Езикова гимназия „Д-р Петър Берон” с пиесата на Елина Иванова от 12 б клас-„Седем”. Преводът и режисурата на постановката са на учителя по английски език Милена Замфирова.