Костадин Костадинов
Костадин Костадинов / Дарик,архив
„Това е края на общинската болница. Трябват революционни мерки”, зави Костадин Костадинов, председател на Икономическата комисия към ОбС- Дупница.
„Факт е че за 5 месеца болницата има нови задължения. Управителят призна, че не може и не знае как да се справи. Факт е, че опитите на високопоставени лица да променят лимита на болницата са неуспешни”, допълни Костадин Костадинов. Според него, не се спасяват пациента и гражданите, а се търси спасение на „търтеи”, които работят в болницата. „Има и много работещи хора, професионалисти и специалисти, но има и много търтеи”, коментира Костадинов. Той допълни, че пътя за общинската болница е приватизация и това според него това не е толкова страшно. „Няма кой да се кандидатира за управител и трябват революционни мерки, които трябваше да се случат преди години, макар, че и сега не е късно”, допълни Костадинов. Той припомни, че още преди две години е казал, че болницата ще бомбардира общинския бюджет.

По отношение на Финансово-счетоводната къща, Костадинов обясни, че решението на Икономическа комисия е да се пристъпи към процедура по ликвидация.
Само две училища са останали на счетоводство във ФСК, което означава, че няма необходимост от нея. Затова ще бъде предложено да се премине към ликвидация. Що се отнася до констатациите в одитния доклад, той ги нарече цитирам „отвратителни“. Костадинов допълни, че становище по отношение на представения доклад ще има след като всяка една от групите се запознае подробно с всички констатации, тъй като се изисква време, за да се установи дали това, което е констатирано противоречи ли на нормативните актове.

„Не може да хвърляме кал по един уважаван член на нашето общество”, каза Костадинов и допълни, че изнесената информация трябва да се провери от компетентните органи. ОбС не може да сезира нито един орган, но може да вземе решение кмета или председателя на ОбС да сигнализират Агенцията за държавна финансова инспекция. Най- вероятно след заседание на групата на ОДБ, Костадинов ще предложи подобни одити да бъдат изготвени и за останалите общински дружества и предприятия.
 
Дарик- Кюстендил