Извадиха община Дупница от списъка за финансово оздравяване
Извадиха община Дупница от списъка за финансово оздравяване / netinfo
Предстои актуализация на списъка с капиталови разходи. Рамката не се променя, направени са вътрешни размествания. Така планираните 160 000 лв за машини за сметосъбиране стават малко над 56 000 лв. Планирано е обаче закупуването на паяк, верижен булдозер за градското сметище, климатици за социалните жилища. Повече пари са заделени за машината за полагане на пътна маркировка, която общината смята да закупи. Според направените корекции за изграждането на скейтборд площадката освен предвидените от бюджета 20 000 лв. се очакват от републиканския бюджет още 32 000 лв. За укрепване на десния бряг на р. Бистрица, над т.нар Черен мост се очакват близо 64 500 лв. от републикански бюджет, останалите 230 618 лв. ще бъдат от бюджета на общината.
Освен актуализацията на списъка с капиталови разходи ще бъде разгледано и предложението за започване на процедура за избор на управител на общинската болница в Дупница.
Предстои да бъдат преотредени 7 терена за изграждането на Центъра за преработка на битови отпадъци. имотите се намират е Джерман и Грамаде.