Областна комисия по заетост
Областна комисия по заетост / Областна администрация Добрич
Общо 35 безработни ще бъдат наети по Регионалната програма за заетост и обучение в Добричко, съобщиха от Областна администрация. От тях 33-ма души ще са на пълен работен ден и двама – на 4-часов, уточни зам.-областният управител Сали Феим на заседание на Областната комисия по заетост. Хората, които ще бъдат наети, ще извършват комунално-битови дейности, поддържане и опазване на обществения ред и общинско имущество. Общата сума, която област Добрич ще поиска е в размер на 117 300 лв., като остатъкът от предвидените за областта средства е 85 лв. От своя страна общините трябва да осигурят общо 14 594 лв. – за работно облекло, инструменти и плащания по Кодекса на труда, които не се субсидират от програмата.

В Крушари ще бъдат наети 12 души, които ще подпомагат археологически разкопки и ще опазват културни паметници, за община Генерал Тошево – 6 общи работници, за Тервел – 5 на същата длъжност, за община Добричка – трима, а в Балчик и Каварна - по двама общи работници. В Шабла трима работници ще отговарят за поддръжка на пътища. В тези общини лицата ще бъдат наемани на 8-часов работен ден, а двама ще бъдат в община Добрич на 4-часов работен ден.

Областната комисия единодушно прие проекта на Регионална програма за заетост и обучение и до 10 април 2017 г., тя ще бъде изпратена за одобрение от министъра на труда и социалната политика.