Първите за сезона туристи традиционно са от Израел
Първите за сезона туристи традиционно са от Израел / Веселин Максимов
Първите за сезона пристигнаха
93148
Първите за сезона пристигнаха
  • Първите за сезона пристигнаха

Първата група туристи за сезона беше посрещната днес на Летище Бургас. Тя е съставена от 167 граждани на Израел плюс двама, които традиционно пристигат в края на април и остават у нас няколко месеца. На пистата и след това на терминал „Пристигащи“ курортистите приветстваха  почетният консул на Израел в България Орлин Мандов и представители на Обединена общинска школа по изкуствата- Несебър..

Общината е готова за сезона, строителната дейност ще бъде прекратена преди него, но заради тежката зима ремонтите по нарушената на места инфраструктура ще продължат още няколко дни, коментира заместник-кметът по въпросите на туризма в общината Лазар Япаджиев.

Израелските туристи са много спокойни, когато са на летуване у нас. Те възприемат съвсем нормално дори и патрулиращ полицай, въоръжен с автоматично оръжие. Обичат Бургас заради шопинга, а различните дестинации на селската екскурзия заради красивата природа и въздуха, обяви консул Мандов.

„Както всяка година, така и тази на сигурността в най-големия курорт у нас Слънчев бряг ще бъде обърнато особено внимание. А на местата, където са настанени гости от Израел, присъствието на полицията ще бъде засилено, но много дискретно“, коментира шефът на Областна дирекция на МВР Калоян Калоянов.

Чуйте повече подробности от звуковия файл