Депутатите от БСП
Депутатите от БСП / netinfo

"Парламентът тръгва много бавно. Никога досега не е било така. Депутат съм за четвърти път - за два месеца след започване на работа, още няма внесени законопроекти от правителството. Очакваме от ГЕРБ, но вече мина много време. Казваха, че имат готови 17 законопроекта. Къде са?", попита на среща с журналисти в Бургас депутатът от БСП Петър Кънев. По думите му, още нямало дори тема за първото заседание на комисията по туризъм, която той оглавява. "Вероятно ще говорим за сезон 2017 година и ще се запознаем с екипа на министър Ангелкова" обясни Кънев.

"В зала нищо не е обсъждано. Ние имаме няколко внесени законопроекта - за храните и за промени в Наказателния кодекс. Ако сега парламентът върши някаква реална работа, то тя е по инициатива на опозицията, което не е нормално", обяви от своя страна депутатът Николай Тишев. Петър Кънев е провел няколко разговора, относно изграждането на пречиствателната станция, която ще обслужва Синеморец и Ахтопол, както и за ремонта на пътя Царево - Малко Търново, обяви самият той. 

"Предстои ми среща и с министъра на транспорта за прословутите корабни дневници на рибарите, която е болна тема за хората", каза Кънев и допълни: "... живот и здраве да завъртим един път колелото. Не е нормално да започваме работа в петък в 9.00 часа и в 9.28 часа дневния ред да се е изчерпал. По-добре да няма заседание, за да не дразним хората, защото те веднага започват да изчисляват - 180 лева надница за 28 минути работа - миньорският труд "ряпа да яде", тия вземат повече от миньорите.".