Жельо Вардунски
Жельо Вардунски / netinfo
Община Камено ще закупи два специализирани автомобила –мини багер и челен товарач за депониране на битовите отпадъци. Това решиха днес общинските съветници на 19-тото заседание на ОС.

Бъдещата инвестиция е във връзка с приетата Програмата за управление на отпадъците на територията Община Камено. Тя предвижда също така осъвременяване на сметосъбирането чрез поетапно въвеждане на система за разделно събиране на отпадъците.  През 2016 година в Община Камено са постъпили приходи от такса смет в размер на 1 161 223 лева.

Местният парламент прие отчета и за изпълнение на Програмата за намаляване нивата на замърсителите и достигане на утвърдените норми за съдържанието им в атмосферния въздух на територията на Община Камено. В тази връзка изследвания на въздуха ще се правят четири пъти годишно от мобилни станции, поставени в центъра на гр. Камено и на изхода на града.

По време на заседанието днес общинските съветници решиха да отпуснат 300 лева безвъзмездна финансова помощ за издаване на стихосбирка на незрящия Ангел Драгов от с. Тръстиково. Той е загубил зрението си в следствие на боледуване, а в момента получава единствено пенсия от 219 лева. Близките му имат желание да го изпратят и в Пловдив в Националния център по рехабилитация, където да бъде обучен на говореща програма за слепи.