Несебър сайт
Несебър сайт / netinfo
Нова електронна услуга въведе Община Несебър. Вече работи система за онлайн плащане на местните данъци и такси.Чрез официалния сайт на Община Несебър гражданите могат да платят задълженията си от компютъра, таблета или телефона, където и да се намират в страната.

"Въвеждането на тази електронната услуга ще повиши качеството на обслужване и ще спести време и средства на фирмите и гражданите“, смята кметът на Несебър Николай Димитров. „Още от началото на първия ми мандат като кмет аз и екипът ми предприехме курс за въвеждане на допълнителни услуги, които улесняват административния процес и обслужването на гражданите“, заяви още Николай Димитров и припомни, че още през 2015 г. е дадена възможност да се извършват плащания на местните данъци и такси чрез ПОС терминали, разположени в сградите на Общинска администрация, които до голяма степен облекчават работния процес. „За изминалата година чрез ПОС терминалите са извършени 7 729 плащания“, каза още кметът.

Всеки, който реши да използва онлайн платформата в сайта на Община Несебър за плащане на задължения, е необходимо да влезе в раздела „Е-услуги“ и да натисне бутона „Електронни справки“. После всеки потребител трябва да се идентифицира в сайта, като за това са предоставени три възможности:  с електронен подпис, ПИК на НАП или входящ номер и дата на документ, подаден от гражданина в Община Несебър. След извършената идентификация, всеки може да провери своите декларации, услуги, АУАН, задължения, както и да направи справка за плащанията, които има  към общината.

Със старта на тази нова услуга Несебър се нарежда сред общините в България, които преминават на по-високо ниво на административно обслужване. Иновационният процес не спира до тук - разработват  се и нови електронни услуги, които да улеснят гражданите, без да се налага да посещават сградата на общинска администрация, а да набавят необходимите документи чрез интернет. Пълна информация за начините на плащане, чете на стайна на община Несебър.