Милен Стойчев
Милен Стойчев / Снимка: Лалка Димитрова
Съдът му наложи най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража"
Само месец трудов стаж за последните шест години имал бургазлията Милен Стойчев, който беше задържан за измами в социалните мрежи /ВИЖТЕ ТУК/. Това стана ясно от пледоарията на представителя на държавното обвинение пред районните магистрати, които гледат мярката му за неотклонение. Ужилени от 38-годишния мъж са десетки. По сметките на баба му пък има поне 40 000 лева.

Според прокуратурата, има реална опасност той да се укрие или да извърши ново престъпление. Оттам отбелязват, че Стойчев е извършил явна злоупотреба с добродетели като съпричастност, милосърдие и състрадание и поискаха той да остане в ареста. От своя страна, защитата на бургазлията поиска налагането на по-лека мярка за неотклонение – парична гаранция или подписка.
 

Виртуално - Мария, реално - Милен, завлякъл над 100 души с измами по Интернет


В съда стана ясно, че Милен живеел заедно с баба си Марийка Василева, която имала критично отношение към извършеното от внука й. 74-годишната жена е със сериозни здравословни проблеми, а Стойчев полагал всички грижи за нея.

Адвокатът му заяви, че той е бил изключително разстроен след задържането му. Това показвало, че няма как да повлияе на свидетели по делото, а и голяма част от измамените вече знаели, че Facebook – образът „Мария от Гърция“ всъщност е „Милен от Бургас“. Стойчев е с чисто съдебно минало. Няма данни да е поддържал контакт с криминално проявени лица.

Така или иначе, съдът сметна, че той може да извърши ново престъпление, ако има достъп до Интернет и му наложи най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража.