СУ "Св.Св. Кирил и Методий"
СУ "Св.Св. Кирил и Методий" / Снимка: Лалка Димитрова
17-годишният Кристиян бе приет в реанимацията
Илиева: Преживяваме ситуацията като родители
95160
Илиева: Преживяваме ситуацията като родители
  • Илиева: Преживяваме ситуацията като родители
17-годишно момче, ученик в СУ "Св.Св. Кирил и Методий" бе приет с черепно-мозъчна травма в бургаската многопрофилна болница, след като бе ударен в главата при нелеп инцидент в час по физическо възпитание.

Пребиха ученик в двора на гимназия в Банско

Десетокласникът Кристиян С. тествал уменията си по бойни спортове в спаринг в друг съученик, и след два боксови рунда по 2,5 минути, получил силен удар.

Изведнъж потекла кръв от носа му, момчето се олюляло, тръгнало в коридора на училището, за да потърси помощ в медицинския кабинет в школото, но паднало на земята в безсъзнание. "Това се случва след края на часа по физическо. Не е имало насилие, няма данни за побой или сблъсък. Става въпрос за инцидент", каза пред Дарик-Бургас директорът на Регионалния инспекорат на МОН Виолета Илиева. На мястото незабавно бил повикан екип на Спешна медицинска помощ.

15-годишен в болница след бой край училище в Шумен

Ученикът е откаран с линейка в болницата и приет в реанимацията. Късно снощи неврохирурзи са извършили операция и състоянието на пациента е стабилно. Това съобщиха за Дарик от УМБАЛ-Бургас. В момента Кристиян се възстановява, няма опасност за живота му. Възможно е, допускат съучениците му, да се е активирала стара травма. "Нашата институция няма такъв инструментариум да провери това", каза Илиева. 

Кристиян е състезател по бокс в спортен клуб „Аякс“. Още трима от класа му тренирали бойни спортове, но в различни отбори.

„Всичко беше по правилата на спорта, момчетата бяха с ръкавици и нямаше некоректни удари“, разказват очевидци.
 

Ученик пострада при игра в двора на варненско училище

Учителят по физическо Борис Ганев, който е наблюдавал спаринга, вече е дал показания пред полицията. Родители и ученици го сочат като стриктен преподавател. Той е с 26-години педагогически стаж.

"Учителите преживяват тежко инцидента. Преживяха ситуацията като родители на това дете", сподели Виолета Илиева.

Полицията вече е иззела записите от видеокамерите в коридорите на "Св.Св. Кирил и Методий". Ще се проследява движението на Кристиян от физкултурния салон до медицинския кабинет. 

Чуйте в звуковия файл какво разказа пред репортер на Дарик-Бургас директорът на Регионалния инспекторат на образователното министерство Виолета Илиева: