В Банско ще гласуват Програма за развитие на туризма
В Банско ще гласуват Програма за развитие на туризма / Снимка: Община Банско, архив
Днес в тържествената зала  на Народно читалище „ Никола Вапцаров” ще се проведе редовно заседание на Общински съвет- Банско. На заседанието, общинските съветници ще обсъдят и гласуват 11 точки.

Сесията ще стартира с разглеждане на докладна записка от кмета Георги Икономов, относно кандидатстване на Общината по процедура за присъждане на Етикета за иновации и добро управление на местно ниво през 2017 година. Също така парламентаристите ще гласуват и Годишният доклад за наблюдение на изпълнението на Общинския план за развитите.  В дневният на заседанието е включена и докладна от председателя на Общинския съвет- Владимир Колчагов, относно приемане на Правилник за организацията и дейността на Наблюдателната комисия към общинския съвет. Освен това съветниците ще трябва да определят хонорара на обществен възпитател към Наблюдателната комисия. На сесията ще бъде обсъдена и гласувана Програмата за развитие на туризма за 2017 година.

Днес ще се проведе и сесията на Общински съвет- Разлог, която ще стартира в 14.00 часа. Парламентаристите ще разгледат 33 точки в рамките на редовното за месеца заседание. По предложение на кмета инж. Красимир Герчев съветниците ще разгледат и гласуват приемане на Наредба за условията и реда за записване, отписване и преместване на децата в общинските детски градини и детски ясли на територията на община Разлог. Общинските съветници ще гласуват и промяна на списъка с капиталови разходи и бюджета на Общината за тази година. Ще бъде гласувано и предоставянето на земи от общинския поземлен фонд, както и доклади за допускане за изработване на подробни устройствени планове.