Жителите на Банско се насладиха на театрален спектакъл
Жителите на Банско се насладиха на театрален спектакъл / Снимка: Община Банско
Изключителната игра на актьорите от Общински драматичен театър „Невена Коканова” – гр. Дупница и колегите им от Държавен сатиричен театър „Алеко Константинов” пренесе публиката в света на Алековия герой – Бай Ганьо, незабравимият от всички колоритен българин. Позабравени култови фрази, нравствени приоритети, изречени с неподправен изказ и майсторство от Господин Балкански, взривиха емоционално стотиците зрители в салона на читалището в Банско.

Десетки бяха моментите, в които всички се смяха от сърце, благодарение на въздействащата игра на театралите. Ивайло Калоянчев, в ролята на Бай Ганьо, за сетен път вдъхна живот на превърналата се в метафора на безпринципността и порочността личност.
 

Жителите на Банско се насладиха на театрален спектакъл
Снимка: Община Банско


В компанията на Светослав Пеев, Веселин Цанев, Иван Иванов, Ивайло Захариев, Георги Бояджиев, Василка Сумева, Снежана Малковска и Виктория Янева,  бе пресъздадена остротата на хумора и социалната значимост на Алековата творба. Спектакълът, по адаптация на Георги Данаилов и под режисурата на Никола Петков,  бе закрит с бурни аплодисменти. Актьорите от своя страна благодариха на публиката за невероятната вечер и обещаха отново да играят на сцената в Банско.

Сатиричната постановка на един от най-осмиваните образи в българската литература – Бай Ганьо, е своеобразно въведение за предстоящата вечер на банския хумор, която ще се проведе в Банско на 31 март /петък/ от 18:00 часа в НЧ „Никола Вапцаров”. Самодейците от планинския град ще отбележат подобаващо Денят на хумора и шегата – 1 април и ще докажат максимата, че който се смее, дълго младее.