Сектор „Туризъм” от МИЕТ официално започва работа в Пловдив
Сектор „Туризъм” от МИЕТ официално започва работа в Пловдив / Sofia Photo Agency

Сектор "Туризъм" от Министерство на икономиката, енергетиката и туризма официално започва работа от днес. На проверка в Пловдив за целта ще пристигне и министър Делян Добрев.

Решението за това бе взето преди няколко месеца на заседанието на Министерски съвет, след като бе приет доклад от Европейския съюз за предимствата и недостатъците от извеждането на административни структури извън столицата. В Пловдив ще работят дирекциите "Туристическа политика" и "Маркетинг, реклама и информация в туризма".

По информация на Дарик радио общо 17 души ще дойдат от столицата, като ще бъдат настанени в 16 ведомствени жилища. Става въпрос за 12 едностайни и 4 двустайни апартамента с големина между 25 и 70 кв.м. Повечето жилища са в комплекс „Гербера" в район „Тракия".

Освен очакваните 17 човека, които от понеделник ще започнат работа в Пловдив, от 10 септември след конкурс ще бъдат назначени още 2-ма души в дирекция „Маркетинг и реклама". На по-късен етап ще се търсят още 6-ма човека за дирекция „Туристическа политика".