Адвокати стачкуват за по-добри заплати
Адвокати стачкуват за по-добри заплати / снимки: Reuters

Това не е адвокатски виц. Италиански юристи се вдигнаха на стачка за по-добри условия на труд и по-високи заплати, черпейки вдъхновение не от кой да е, а от самия Махатма Ганди - дребничкият им колега, който освободи завинаги Индия.

"Това са трудни за юристите времена", сподели пред Ройтерс Маурицио де Тила - председател на Организацията на обединените адвокати. "От близо 230 000 от нас, повече от 100 000 са в затруднено положение. Имаме несигурна и ниско заплащана работа", изтъкна италианецът, облечен в черно-лилава роба със златен пискюл и плюшено, бяло шалче.

Стотици други адвокати около него развяваха разноцветни балони, върху които бе изписана думата "конституция", допълва БГНЕС.. И въпреки че идеята за стачкуващи и бедни адвокати кара хората по света да се кикотят, италианците явно са напълно сериозни.

Демонстрациите им бяха подкрепени и от редица други граждани. А на протеста, който отчасти приличаше на парти в детска градина, юристите скандираха лозунги против "дивашките" планове на кабинета да повиши конкуренцията в тяхната професия.

Адвокати стачкуват за подобри заплати
netinfo