Моноспектакълът „Изрод” в Регионалната библиотека
Моноспектакълът „Изрод” в Регионалната библиотека / DarikNews, архив

Моноспектакълът на Тигран Торосян „Изрод" от Джон Легизамо ще бъде представен в Регионална библиотека „Захарий Княжески" в Стара Загора на 20 февруари - понеделник. Билетите са от 6 лв до 12 лв.

По време на традиционната месечна среща на библиотекари от Старозагорска област ще се осъществи видео връзка и обмен на добри практики с колеги от Държавната централизирана библиотечна система на Фрунзенски район на Санкт Петербург, Русия - http://cbsfr.ru/. Темата е „Как да върнем читателите в библиотеката?". В срещата ще участва и Румяна Иванова, начален учител в СОУ „Васил Левски" Стара Загора, чиито ученици работят активно с библиотеката по различни проекти. Срещата започва от 9:30 часа в петък в зала първи етаж.

Любителите на оперното изкуство ще могат да гледат операта „КАРМЕН" от Жорж Бизе на 25 февруари - събота. От 11:00 часа ще се излъчи филм-спектакъл - запис от 2009 година, откриване на сезона на Ла Скала - Милано; Диригент: Даниел Баренбойм; Режисьор: Ема Данте. Солисти: Йонас Кауфман - тенор; Анита Рачвелишвили - мецосопран; Ервин Шрот - баритон; Адриана Дамато - сопран . Входът е 1 лев.

Във фоайето на първия етаж може да разгледате изложба малка пластика на Гиргин Гиргинов и изложба-базар на пластики и рисунки на деца от ОДЦ Стара Загора и рисувана коприна на Мари Басмаджиян.

За попълване на фонда на Библиотека „Захарий Княжески" се търси книгата „Сърце" от Едмондо де Амичис, независимо кое издание. Книгата може да бъде занесете в Библиотеката или да се обадите на тел. 042648131 или 042639354 или мобилен 0884477144.