Закрита картинг писта отваря врати, футболистите на Берое стават кръстници
Закрита картинг писта отваря врати, футболистите на Берое стават кръстници / netinfo

Футболистите и треньорите на Берое Стара Загора ще станат кръстници на картове. Инициативата  e по повод откриването на новата закрита картинг писта в МОЛ Галерия Стара Загора.

Първата закрита писта в нашия град ще отвори врати на 30-ти юли в 11.00 часа. Част от отбора на „Берое" ще даде имена на новите картове, които ще бъдат осветени. Именно футболистите и представители на медиите в Стара Загора първи ще тестват мини болидите и ще покажат какво могат зад волана в първото състезание на пистата. Специален гост на откриването ще бъде автомобилният пилот Илия Царски.

Спортното съоръжение е разположено на трето ниво в търговския център. Общата дължина на трасето е 430 метра, а конфигурацията му от обратни и бързи завои предполага оспорвани надпревари и много адреналин. Истинска "галерия" от емоции и развлечения са събрани на едно място - картове MS Kart с двигатели Honda 6.5кс, двоен картинг, писта с детски колички, писта с радиоуправляеми колички. За радост на феновете на Формула 1 в специален кът са разположени реплики на каските на 5 от най-добрите пилоти - Аертон Сена, Михаел Шумахер, Фернандо Алонсо, Себастиан Фетел и Люис Хамилтън.

„Дълогодишният опит и търсенето на нови бизнес предизвикателства бяха причина да започнем нов картинг проект с различен формат - закрита писта в shopping mall. За "домакин" на това вълнуващо "приключение" избрахме Стара Загора", обясни собственикът на пистата двукратният републикански шампион по картинг от близкото минало Ивайло Цонев.

Неоспорим факт е, че именно картингът е първата и задължителна крачка към Формула 1. От картинг школите започват шеметните кариери на пилоти от ранга на Михаел Шумахер, Аертон Сена, Ален Прост, Фернандо Алонсо, Кими Райконен, Дженсън Бътън, Люис Хамилтън, Хуан Пабло Монтоя, Себастиан Фетел.

През септември на писта „Биго карт" ще стартира любителски шампионат по картинг, в който ще участват клиентите с най-добри постижения. В продължение на 4 месеца те ще мерят сили за голяма парична награда.

За своите фенове пистата предлага промоционална цена от 90 стотинки за обиколка всеки делничен ден от 10.00 до 17.00 часа до края на годината.