Майсторите по бойни спортове в Стара Загора се обединиха в Асоциация
Майсторите по бойни спортове в Стара Загора се обединиха в Асоциация / DarikNews.bg, Гергана Пейчева

Първата Асоциация на майсторите на бойни спортове бе създадена в Стара Загора.

Учредители са:сенсей Асен Асенов - Спортен клуб „Аскен", Веселин Иванов-ММА, Емил Стефанов-Самбо, Жельо Илиев-Муай Тай, Красимир Коруков-Кикбокс, Красимир Джамбазов-ММА, Маноил Манев-Санда, Николай Бакърджиев-Таекуондо,Стефан Балабанов-Кудо, Таньо Райчев-Карате Киокушинкай, Тихомир Тодоров-Тайдзицюан.

Подобен тип Асоциация се създава за първи път у нас. Сред целите, които си поставят учредителите, е утвърждаване и развиване на бойните спортове, обединение и координиране на усилията за създаване на предпоставки за физическото развитие на младите хора, създаване на положително отношение на подрастващите към спорта.

Най-изявените състезатели от бойните спортове ще бъдат отличени на 27 декември от 20 часа в клуб „Космополитан", когато ще бъде връчена наградата Боец на годината.

Координатор на Асоциацията през следващата една година е сенсей Асен Асенов. „Върхът, към който сме се насочили, е един и същ, но пътят, който ще извървим е различен за всеки от нас. Тук, в Стара Загора, решихме да сближим нашите пътища, да си помогнем, да сближим своя опит, за да поставим мостове над пропастите, които ни грозят. Ние всички погледнахме сериозно на проблемите на нашите деца, и се надяваме, че ще изпълним една от поставените цели -да мотивираме младите да влязат в тренировъчните зали, за да укрепят духа и тялото си".

Асоциацията на майсторите по бойни изкуства е един отворен форум, а критериите за членство са желание и разбиране помежду ни, коментира Маноил Манев.