Три детски градини сред най-предпочитаните в Русе. Родители се презастраховат за място с повече молби
Три детски градини сред най-предпочитаните в Русе. Родители се презастраховат за място с повече молби / netinfo

Между 900 и 950 деца над 3 години се очаква да тръгнат на детска градина от 1 септември в Русе. Това каза пред Дарик  директорът на общинската дирекция „Култура и образование” Енчо Енчев. На територията на общината има 15 общински детски градини с общо 923 места. При необходимост има възможност за разкриване на допълнителни групи. По думите на Енчев това е възможно в градините “Детелина”, “Русалка”, “Пролет” и в специализираната градина “Зора”.

За Русе проблемът е не толкова в свободните места, колкото в избирането на едни и същи градини в централната част на града. По информация на Дарик най-предпочитаните от родителите тази година са градините “Слънце”, “Радост” и “Чучулига”. Част от родителите пък са се презастраховали като са подали молби в повече от едно детско заведение.

Записването в русенските детски градини започна от 1 март за учебната 2010/2011 г. Резултатите и списъците на приетите деца ще се обявят на 1 април. След оповестяването им е необходимо в десетдневен срок родителите да потвърдят желанието си.