Показват уникални ловни трофеи
Показват уникални ловни трофеи / netinfo

Изложбата „Лов и ловни трофеи" ще се открие в 17.30 часа в музея в градския парк. Тя е организирана от кметството и Регионален исторически музей - Добрич и е посветена на Международния ден на музеите и европейската инициатива „Нощ на музеите".

Експозицията представя  ловни трофеи на елени, антилопи, газели, кафява мечка, диви прасета, диви кози и други, които са собственост на български и чужди ловци и са отстреляни у нас, в Европа и Африка. Сред тях могат да се видят трофеи, които са носители на 20 златни, три сребърни и три бронзови медала. 

В атрактивната експозиция препарираните птици и бозайници са аранжирани в диорами, които ги представят в естествена среда. По-голяма част от експонатите са изработени от дългогодишния музеен специалист Стоян Нонев, който е основателят на лабораторията по таксидермия в град Добрич и е един от най-добрите препаратори в България. Негови експонати неведнъж са участвали в международни изложения и са печелили престижни отличия и награди. Те впечатляват не само с майсторската си изработка, но и с това, че съхраняват красотата на живата природа и се доближават до произведения на изкуството.

Изложбата ще е отворена за посетители от 18 май до 30 септември 2009 година. В нощта на музеите експозицията ще работи до полунощ.