Времето през март
Времето през март / netinfo

Средната месечна температура за Шумен през месец март ще бъде 4.7 градуса. Това съобщиха за Дарик от Хидрометеорологична станция – Шумен. Средната температура в Северна България през март ще е между 3 и 5 градуса, а в планинските райони между минус 6 и минус 1 градуса. Валежите ще бъдат около нормата за месеца, която за по-голямата част от страната е между 30 и 60 литра на кв. метър, а за Шуменско 35-53 литра на кв. метър.

Най-високите температури през месеца ще бъдат между 18 и 23, а най-ниските между минус 9 и минус 4 градуса.

През първото десетдневие времето над страната ще бъде с променлива облачност. В началото на месеца ще бъде все още хладно, но впоследствие средноденонощните температури ще се повишават, времето ще се затопля.  Възможно е отново около средата и в края на първото десетдневие да завали, след което температурите сравнително ще се понижат. През второто дестдневие времето ще бъде често до слънчево, като временни увеличения на облачността ще има главно през втората половина на десетдневието. Тогава  е възможно да вали в равнините дъжд, а в планините сняг. Температурите относително ще се понижат. Впоследствие времето ще бъде сравнително топло, но променливо-облачно до слънчево. Увеличение на облачността е вероятно в средата на третото десетдневие и валежи от дъжд и в края на месеца, когато ще настъпи понижение на температурите.

Денят продължава да нараства  на 17 март е пролетното равноденствие, а светлата част от денонощието до края на месеца е 12 часа и 42 минути. На 20-ти е началото на астрономическата пролет в 13:44 ч. слънцето влиза в знака "Овен". Началото  на лятното часове време е на 29 март, в 03:00 ч. през нощта преместваме часовниците 1 час напред.