Черно море излъга Спартак в дербито на Варна
Черно море излъга Спартак в дербито на Варна / netinfo
Черно море победи Спартак с минималното 1:0 и взе 20-та победа в дербито на Варна. Това бе мач №58 между двата тима, а „моряците” вече водят с пет успеха на своя градски съперник.

Двубоят бе равностоен и изпълнен с много единоборства, а единственото попадение падна след фатална грешка на вратаря на Спартак Цветомир Цанков. Негов автор бе Мирослав Манолов, за когото това бе дебютен гол с екипа на Черно море.

Символичните гости от Черно море имаха възможност да поведат още в началото на срещата, но попадение на Масена Моке бе отменено заради засада. В 17-та минута Велимир Иванович пропусна шанса си, като би на сантиметри от вратата на Колев.

Резултатът бе открит точно след един час игра, когато след центриране на Алекс в наказателното поле, настъпи объркване между Цанков и защитата на Спартак и Мило Манолов се оказа най-съобразителен и с глава реализира единственото попадение.

В оставащите 30 минути на терена имаше повече сблъсъци и по-малко футбол, като нито един от двата състава не създаде чисто положение за гол.

Положението на Спартак Варна допълнително се усложни след поредната загуба на тима. „Соколите” може да се окажат в зоната на изпадащите още утре, при евентуален успех на Вихрен срещу Черноморец.

Черно море продължава да крепи „златната среда”, със 17 точки на девето място.