Глобяват фирмата, която чисти снега по Цариградско шосе заради снощното забавяне
Глобяват фирмата, която чисти снега по Цариградско шосе заради снощното забавяне / БГНЕС
Глобяват фирмата, която чисти снега по "Цариградско шосе" заради снощното забавяне
92069
Глобяват фирмата, която чисти снега по "Цариградско шосе" заради снощното забавяне
  • Глобяват фирмата, която чисти снега по "Цариградско шосе" заради снощното забавяне

Столичната община ще глоби фирмата, която чисти снега по булевард "Цариградско шосе" заради снощното забавяне, съобщи кметът Йорданка Фандъкова. По думите й тепърва ще се изчислява какви санкции да получат и други фирми, ангажирани със снегопочистването в София.

Заради тежкия трафик и закъснялото излизане на снегопочистващите машини снощи, почистването на булевард "Цариградско шосе" до асфалт е било невъзможно, стана ясно от думите на кмета Йорданка Фандъкова. Тя увери, че ще има санкция, и припомни:

"Всички тези хора, както шофьори, служители, така и хора от инспектората, полицията, от аварийното звено работят вече 7-8 ден по 24 часа с малко почивки и трябва да имаме предвид, че обстановката е тежка. Санкции има, те са по договори, ще бъдат наложени така, както трябва. Плащаме само за реално свършена работа. Когато не е почистено, просто не получават заплащане за това", каза Фандъкова.

По отношение на почистването на тротоарите кметът обясни, че тези, които са прилежащи към общински терени, се почистват от фирмите по график, но заради ежедневния снеговалеж няма как да останат почистени за постоянно. Това също се контролира, допълни Фандъкова.

"Уверявам ви, че санкции се налагат, както на почистващите фирми, така и на собствениците на обществени сгради", допълни кметът.

Днес е последният ден от ваканцията на учениците в София, съобщи кметът. Ако утре в някои училища има проблем с отоплението, директорите могат да въведат специална организация на учебните занятия.