Затвор за кюстендилец хванат втори път с цигари без бандерол
Затвор за кюстендилец хванат втори път с цигари без бандерол / Дарик-Кюстендил,архив

Районен съд- Кюстендил одобри две споразумения, за продажба и държане на акцизни стоки без бандерол. Единият от нарушителите / Е. Д. / ще лежи в затвора за 3 месеца, защото е хванат за втори път в рамките на 4 години да държи цигари без бандерол.
Той се признава за виновен в това, че на 14.04.2016 г. в гр. Кюстендил, в багажното отделение на управлявания от него лек автомобил марка "Шкода", паркиран на ул. "Калосия" и в стая на собствения му апартамент, намиращ се в кв. „Запад" е държал акцизни стоки, цигари без бандерол, на обща пазарна стойност 4 792.50 лева.
Случаят не е маловажен и деянието е извършено повторно, след като е бил осъждан за друго такова престъпление с влязъл на 24.04.2012 г. в законна сила съдебен акт, пише в решението на Районен съд - гр. Кюстендил.
Друг обвиняем / Е. М. /, неосъждан / реабилитиран / се признава за виновен в това, че на 06.07.2016 г. в с. Жиленци, в лек автомобил марка "СЕАТ ИБИЗА" е държал акцизни стоки без бандерол: 110 броя кутии цигари, на обща пазарна стойност 484.00 лева. Съдът му налага наказание "лишаване от свобода" за срок от 11 месеца, като на основание чл. 55, ал. 3 от НК не налага кумулативно предвиденото наказание „глоба". На основание чл. 66, ал.1 от НК отлага изтърпяването на така наложеното наказание за срок от 3 години, считано от влизане на споразумението в сила.