В Кърджали отличиха трима огнеборци в първия етап на конкурса „Пожарникар на годината”
В Кърджали отличиха трима огнеборци в първия етап на конкурса „Пожарникар на годината” / netinfo

Трима огнеборци от Кърджалийско бяха определени като победители в първия етап на националния конкурс „пожарникар на годината” за 2016 година, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

В категорията „Пожарникар на годината” – комплексен победител е началникът на районната служба в Джебел Росен Добрев.  В направление „Пожарогасителна и спасителна дейност”  спечели кандидатурата на Андрей Марангозов, началник на група в районната служба в Кърджали. В направление „Контролна дейност” победител е Танер Юсеин, младши инспектор в РС „ПБЗН”-Джебел. В категорията „Отличени в националния конкурс „Пожарникар на годината” е представена номинацията на Хайрие Мехмед, секретар на община Джебел. Четиримата, отличени в първия етап, ще бъдат предложени за награждаване и отличаване в заключителния национален етап на конкурса.

Победителите бяха селекционирани и определени от комисия, назначена със заповед на директора на РД „Пожарна безопасност и защита на населението”-Кърджали комисар Сергей Заимов.  С негова заповед всички отличени в първия етап на конкурса са наградени и с "писмена похвала". Церемонията по награждаването, домакин на която бе областния управител на Кърджали Илия Илиев, се състоя в една от залите на областната администрация.