Volvo XC90 - сигурен и стабилен на пътя
Volvo XC90 - сигурен и стабилен на пътя / netinfo

Джипът на Volvo XC90 се намира по редата на класацията на Dekra за повреди и дефекти на автомобили. Това място се осигурява главно от някои проблеми, които създава кормилната уредба и които в значителна степен са отстранени при най-новите модели. Все още се работи и по отстраняване на проблеми с каросерията, като някои собственици се оплакват от факта, че вратата на шофьора се отваря само отвътре.

Според експертите от Dekra недостатък на този джип създават неизправностите при ръчната спирачка и спирачните дискове. В някои случаи се явяват и проблеми с накрайниците на кормилните щанги. За всички тези съмнения, както и за резервни части на най-изгодни цени можете да намерите информация в сайта autodoc.bg. Ето какво казват притежатели на джипа на Volvoкойто се произвежда и успешно се продава от 2002 г. досега.

Собственик на Volvo XC90 T6 се оплаква от неудобното място на шофьора и от това, че седалката се движи напред-назад по време на движение. Тунингованите детайли се откриват само в autodoc.bg, но пък акустиката и музиката в тази кола са страхотни. Освен това спира меко и се движи отлично по заснежени терени. През зимата вътре винаги е топло, а дори при скорост от 215 километра в час колата е стабилна и уверена на пътя. Харчи до 17 на сто градско и 8,5 литра дизел на сто на дълъг път. При бензиновите варианти мож да е и повече.

Все пак, когато се купува употребявано Volvo XC90, трябва добре да се проверява какво се взима. Ремонтът на тази кола е скъп, но пък може и да не се стига до него, ако добре се поддържа.

Собственик на Volvo XC90 с 2.5 двигател, 210 конски сили, пише, че смята за недостатък  висока консумация на гориво от този джип. Автомобилът е доста тежък - над 2 тона. Но спирането е много меко. Малко е пространството за шофьора, а и липсват някои мрежови услуги вътре в колата. Предимствата са в изключителната безопасност на тази кола, както и в страхотната защита от крадци. Смяна на маслото става на всеки 20 хиляди километраолямо достойнство на Volvo XC90 отново се посочва изключително стабилното поведение на този автомобил на пътя.